Wednesday, May 21, 2008

Czech Banjo Gang


The Banjo Gang is a string band from Brno city, Czech Republic. The band was founded in 2002 by two banjoists Martin and Vasek. They play traditional jazz music and ragtime with wonderful enthusiasm.

Vaclav Novotny - tenor banjo, tuning C-G-d-a
Martin Skrobak - tenor banjo, tuning D-G-b-e
Kamil Mazalek - double bass


Noel Induni says: "Those guys are good. It is always nice when the emotions of the players come through in the sound of the song. They seemed to be having a good time playing which makes the listener have a good time too.


Brněnská skupina, založená v roce 2002 na základech bývalé skupiny Stalaktit. Dnes jediný autentický banjo-band v naší republice.

Václav Novotný - tenor banjo, zpěv, standard ladění, replika open back od Rosti Čapka, barytonové uke banjo

Martin Škrobák - tenor banjo, chicago ladění, Dung-Beetle, open-back a barytonové uke banjo od Rosti Čapka

Kamil Mazálek - kontrabas

Virtuozita Vaška Novotného a živočišná muzikálnost Martina Škrobáka jsou základem originálního provedení klasických jazzových standardů z New-Orleanské doby. Mimo tradiční jazz tvoří repertoár skladby Jaroslava Ježka, ragtime a další. Originálně navazují na tradici string-bandů jako byli Banjo Kings, nebo italští Banjo Clan.
Prostě hudba, kterou musíte slyšet živě, protože jedině tak pocítíte tu nádhernou radostnou atmosféru „řvoucích" dvacátých let s úsměvnými českými texty.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?